hoe krijg ik een beukenhouten en betegeld aanrecht van Ikea terug recht?

Ik heb een beukenhouten aanrecht van Ikea. Om het wat beter bestand te maken tegen vocht, heb ik het eerst behandeld met een vochtwerend product, daarop een vochtwerende doek gekleefd en dan pas mozaiëk.
Tot mijn grote verwondering komt het midden van het aanrecht nu naar boven langs één kant. Waardoor het aanrecht dus vooraan en achteraan afhelt en de tegels uiteraard loskomen.
Ik weet nog van toen ik het aanrecht installeerde, dat het beukenhout heel erg hard was. je kon er heel moeilijk in zagen en boren...
Nu vraag ik me af wat ik kan doen. Hoe krijg ik het aanrecht terug recht?

Toegevoegd na 7 uur:
als ik het wschl. niet meer recht krijg hoor ik het ook graag...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige manier om het blad weer recht te krijgen is alleen mogenlijk als je het blad er af kan halen. Zo ja,zet aan de onderkant flinke hart houten balkjes (kijk waar je ze zet)lijm de balkjes,en zet ze vast met schroeven,zet er zo veel balkjes op,zo dat je gelijk kan zien dat je blad weer recht is. Let wel op bij het monteren dat je bij het terug plaatsen van het blad, je geen last heb van de gemonteerde balkjes.ik bedoel ,dat je het blad weer goed kan terug plaatsen. Deze methoden gebruiken wij, om massieve deuren in kasten weer recht te krijgen. Dus het belangrijkste is? kan het blad er af? . Succes. Toegevoegd na 1 minuut: Moeten wel massieve houten balkjes zijn. Vraag bij de dh zaak.

Het blad is kromgetrokken doordat en van één kant (de onderkant) vocht in kon trekken. Deze had je eerst moeten isoleren met bijvoorbeeld een laklaag. Nu weer recht krijgen gaat je niet meer lukken. Ook niet met balkjes, schroeven en lijmen. De trekkracht van schroeven is nooit groot genoeg. Zeker niet bij een 4 cm dik massief beuken blad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100