Mijn sensor van buitenverlichting doet het niet meer,waaraan kan dit liggen?

De buiten verlichting met bewegingsmelder gaat niet meer aan ,waaraan kan dit liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slecht contact op de potentiometers voor gevoeligheid of tijdinstelling kan ook een reden zijn, in dit geval kan je die proper maken met een contactspray en dan meerdere keren links/rechts draaien. Ik heb al eens gehad dat er een spin in woonde en er een bolletje gesponnen had met eitjesvoor de sensor, zuiver maken is de enige oplossing. LET WEL STEEDS EERST DE SPANNING AF.

Kapot of da batterijen zijn op als ze daar op werken. Als er ren zonnepaneel op zitb is deze misschien bedekt

Is de sensor kapot of is de lamp gewoon doorgebrand? De sensor kan door vocht defect geraakt zijn, of iemand heeft de instelling voor gevoeligheid veranderd. Ook een vervuild venstertje voor de sensor kan een oorzaak zijn.

Is je lamp soms van te hoge wattage?Zet er eens eentje van lager wattage in. Soms helpt ook een stuk zwarte tape over de sensor. carel

Defecte of verkeerde lamp, (vervangen) defecte sensor, (vervangen) gevoeligheid licht/donker opnieuw instellen, brandtijd opnieuw instellen. Als de buren een buitenlamp hebben die veel licht geeft dan is het mogelijk dat uw buitenlamp niet wil inschakelen. Experimenteer met afplakken en het ,oog, reinigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100