hoe maak ik een kastenwand (van vloer tot plafond) met schuifdeuren, die zo weinig mogelijk opvalt?

In mijn (kleine) woonkamer heb wil ik een kastenwand maken die opgaat in het interieur. afmetingen : 3.4O m hoog en 4 m breed, ca. 30 cm diep.
Omdat er een zetel voor moet staan, dacht ik aan schuifdeuren.
- kan ik een systeem maken waarbij ik slechts 3 schuifdeuren moet plaatsen? Ik wil wel de volledige ruimte gebruiken (zodat ik de bovenkant kan afwerken met een sierlijst, zoals de rest van het plafond).
- hoe zorg ik ervoor dat die kast zo weinig mogelijk opvalt, dus eigenlijk de eerst aanblik lijkt alsof daar een muur is ipv een kast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de dhz zaken zijn allerlij kastwanden te-koop Zet een rails in het plafond,en op de vloer. De deuren zijn verkrijgbaar in elke maat die je wil. Is je slaapkamer behangen? of heb je gladde muren, werk in iedergeval je deuren het zelfde af als je slaapkamer muren, dan vallen ze niet op,evt kan je ook 1 deur met een spiegel nemen,dat geeft ruimte om te zien. Toegevoegd na 1 uur: Ik bedoelde je kamer muren.

Wat juist het meeste gaat opvallen zijn schuifdeuren omdat er dan altijd minstens 1 voor een andere langs moet schuiven. Je kunt doen wat je wilt maar door dat schaduweffect gaat het nooit op een muur lijken. Ik zou de stoel goed verplaatsbaar maken en greeploze deuren gebruiken die gewoon open kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100