Slaapkamer verwarming (laatste verwarming, vanaf mn cv), werkt altijd maar voor een korte periode (deze keer anderhalve week…) Wat kan er mis zijn?

Ander halve week geleden heb ik de water tank van mijn cv bijgevuld en alle verwarmingen ontlucht, omdat mijn slaapkamer verwarming niet warm wou worden. Pas toen ik alle verwarmingen dicht draaide en de verwarming op 30 graden zette, werd ie weer goed warm. Daarna weer alles opgedraaid en de verwarming omlaag gedaan en toen verwarmde ie weer normaal, tot gisteren. Toen dus weer 30 graden techniek toegepast, en nu doet ie het weer…. maar voor hoelang? En vooral waarom maar elke keer voor een korte periode? En vooral, wat valt er aan te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de pomp te klein is om deze installatie goed te laten werken. Dit is op te lossen door een de pomp te vervangen door eentje met een grotere capaciteit, of een tweede identieke pomp in serie te zetten. Maar eerst zou ik eens kijken of de pomp een standenschakelaartje heeft, en of de schakelaar in de hoogste stand staan. Stand 3 Toegevoegd na 6 minuten: U schrijft dat u de verwarmingen hebt ontlucht. Hebt u ook de ketel ontlucht, de pomp, en de installatie op zijn hoogste, punt? . En soms is er een leiding met een kattenrug, met ontluchting op het hoogste punt.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=cv+pomp+3+s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100