Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoeveel ventilatie is noodzakelijk op een goed geisoleerde zolder waar ook een verwarmingsketel draait?

kan de ketel zoveel zuurstof verbruiken dat slapen in dezelfde (ongeventileerde) ruimte ongezond wordt?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.1K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Waarom en hoe ventileren: http://www.energiesparen.be/zuinig_met_energie/ventilatie Kort filmpje 3 min. : http://www.binnenklimaat.be/ Hoeveel ventilatie is nodig: http://www.binnenklimaat.be/docs/hoeventileren_5vuistregels.pdf

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat hangt van je ketel af. Alle moderne verwarmingsketels betrekken hun zuurstof geheel van buiten, maar in de jaren 60 en 70 werden er nog veel ketels gehangen met een open systeem. Als je zo'n oude, 'open systeem'-ketel hebt, moet je inderdaad zorgen dat er meer dan voldoende zuurstof beschikbaar is, en dat je de ketel echt jaarlijks grondig laat controleren op uitstoot van koolmonoxide.

Als je een moderne ketel hebt met een muur- of dakdoorvoer die zowel voor aanvoer als voor afvoer van de ketel zorgt, is er niks aan de hand en kun je gewoon slapen zonder extra ventilatie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Levensgevaarlijk. Als je daar slaapt mag die ketel er niet eens staan, Die moet lucht toevoer hebben anders heb je grote kans op koolmonoxide vergiftiging.
Lees de voorschriften in de link voor je ergens aan begint.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding