Veel kalk in het leidingwater?

Wij hebben veel last van kalk in het leidingwater. Nu zijn er speciale dingen in de handel die je om je leiding moet klemmen en die breken de structuur van de kalk af zodat de kalk niet meer afzet in je waterleiding.Dit ding werkt volgens mij dmv magneten. Maar deze zijn vrij kostbaar. Zou het ook werken om 2 magneten bijvoorbeeld uit een geluidsbox tegenover elkaar met een tyrib om de leiding te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IK gebruik een echte waterontharder, en die werkt wel, maar die kost wel ongeveer EUR 1800, incl montage. Magneten zijn nep.

ik had ooit zo'n ding om mijn waterleiding in de kelder... een meneer van de watermaatschappij die dat zag zei: 'als het kalk zo gemakkelijk te verwijderen was, hadden wij wel een heel grote van die om de leidingen in de verdeelstations zitten, denkt u niet?' ik ga ervan uit dat hij bedoelde dat zo'n ding dus niet werkt...

Nee, dat werkt allemaal niet od zeer slecht. Als je echt zacht water wilt hebben, moet je een waterontharde plaatsen. Dit is een kostbare zaak, maar het werkt uitstekend. (heb ik zelf ook) Voor meer informatie, zie onderstaande link.

Bronnen:
www. aquacell-waterontharder.nl

Twee magneten met een tie-wrapje om de leiding binden heeft inderdaad hetzelfde effect als zo'n apparaatje. Probleem is wel dat die apparaatjes niet werken.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/werken-wate...

Begin er niet aan het kost je alleen maar een hoop centen maar weken doen die dingen niet .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100