kan ik een sleutel in klei drukken en daarna na maken is dat mogelijk?

sleutel

Toegevoegd na 29 minuten:
en wat heb ik er alemaal voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Technisch mogelijk, maar lijkt me zeer moeilijk. Het is makkelijker om naar zo'n Turk te gaan ze bij laat drukken voor ongeveer 5 á 10 euro.

Ja, dat is niet zo'n probleem. Afdruk goed maken en dan vol gieten met metaal, dan heb je als het goed is een 1-op-1 kopie van de sleutel. Toegevoegd na 1 minuut: Moet je natuurlijk wel de spullen in huis hebben om te gieten. Toegevoegd na 27 minuten: Heb je voor nodig: Smeltkroes Brander Harde klei Metaal dat je gaat smelten, aluminium of iets in die richting Beschermende kleding en gezond verstand.

Als je klei hebt die na het maken van de afdruk keihard wordt, dan zal het in principe wel kunnen. Als je zachte klei gebruikt, dan denk ik dat het onbruikbaar wordt op het moment dat je de afdruk vult met gesmolten metaal. Tegenwoordig heb je echter allerlei veiligheidssleutels die voorzien zijn van 'kuiltjes' of ongelijke kartels aan de zijkant van de sleutel. Met dergelijke modellen zal het niet lukken. Oudere typen sleutels met een korte, eenvoudige baard zijn misschien nog wel te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100