vandaag een (inbouw) stopcontact verwijderd (draden afgeplakt en nu los in de wand) en nu werkt een ander stopcontact niet meer. Wat doe ik verkeerd?

Toegevoegd na 34 minuten:
De verwijderde wandcontactdoos was inbouw met daarop een dubbel opbouw stopcontact bovenin de keuken. Deze deed het niet en heb ik dus geheel weggehaald en afgedekt met een blind plaatje.
Daarna staat er niet op 1 maar zelfs op twee dubbele stopcontacten onderin de keuken geen stroom. Komt het omdat de draden los in de wand zitten? Moet ik ze met elkaar verbinden? Zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stopcontacten die het nu niet doen krijgen hun voeding inderdaad vanuit het stopcontact dat je verwijderd hebt. Als je de draden van dezelfde kleur steeds bij elkaar voegt (dus bruin bij bruin, blauw bij blauw en (evt) geel/groen bij geel groen) krijg je weer spanning op die stopcontacten. Toegevoegd na 3 minuten: Dit samenvoegen (lassen) doe je met lasklemmen. Zie voor een voorbeeld de link naar een 4-voudige transparante uitvoering. Hier kun je enkel installatiedraad met een harde kern mee doorverbinden! Er zijn tegenwoordig ook verbindingsklemmen op de markt. Deze kun je niet alleen meerdere keren gebruiken, maar hier kun je ook draad met soepele kern (samengeslagen) mee lassen. Zie de 2e link.

Bronnen:
http://www.elektrototaalmarkt.nl/p135356/l...
http://www.elektrototaalmarkt.nl/p135378/v...

Waarschijnlijk zaten er meer dan 2(3) draden in de inbouwdoos. Als je de draden kleur op kleur doorlast, werkt het andere stopcontact weer. Wel eerst even de stroom afschakelen!!!!

Je moet niet vergeten de hoofdschakelaar weer om te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100