Kan je met de grote / middel Leatherman multitools een schroef of M3/M4 inkorten?

De grote zoals de Core
En de middel zoals de Rebar / Charge

Ik weet dat je met een knipex zij-kniptang een M4 bout kan inkorten zonder schade aan het gereedschap te krijgen.

Toegevoegd na 5 dagen:
Met de middelformaten zoals de Rebar, kan je tot max. M3 inkorten. Dit gaat met twee keer goed knijpen. M4 is gewoon teveel materiaal om doorheen te komen. Bovendien heb je mindere houvast op de Rebar, wellicht dat dit met een Charge beter gaat.

Maar met de grote modellen, zoals de Core, gaat M4 zeer soepeltjes. M5 heb ik niet geprobeerd (in huis). Bijna net zo soepel als een boutentang.

Als enige opmerking is dat het knippen een beetje scheef gaat. Doordat de snijvlakken langs elkaar heen gaan en niet op elkaar knippen, zoals bij een ware kniptang.

Handig om deze grenzen van de multitools te kennen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het niet avonturen, ik heb zelf de Leatherman wave en de kniptang heeft al moeite met gewoon ijzerdraad. Het snijvlak is al een beetje beschadigd door het knippen van 1 mm dik draad.

Beter van niet met deze tool. Beter is het om een AMP Knipex kabelschoentang te kopen, dit kan u voor vele klussen gebruiken, kost +/- € 25 maar dit is dubbel en dik zijn geld waard. Ook schroefdraad knippen is perfect mogelijk zonder het gereedschap, maar vooral zonder de schroefdraad te schenden. Een stuk afgeknipte schroefdraad kan u onmiddellijk ergens inschroeven en dat komt omdat er schroefdraad inzit van M2,5 tot M5.

Bronnen:
http://www.gerritse.nl/Elektra_en_sanitair...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100