De stortbak van mijn toilet loopt niet automatisch vol na het doorspoelen. Pas als ik een mep tegen de bak aan geef, loopt hij weer vol. Wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Loodgieter bellen voor reparatie.

Misschien zit er kalk op het mechanisme. Als je technisch bent draai dan het kraantje even dicht dat water vult in de stortbak en kijk wat het mechanisme doet. Viakal Antikalk of azijn zou kunnen helpen. Maar sloop het niet door hem uit elkaar te halen als je niet heel handig bent. Succes ;) Als er een loodgieter bij moet komen en je hebt de wc toch in de tussentijd nodig kun je ook tijdelijk doorspoelen met een emmer water.

De stortbak open maken en kijken naar de vlotter, als die niet soepel op en neer gaat is dat het probleem. Dan moet je die vervangen.

Als je handig genoeg bent, loont het de moeite te kijken naar het vlottermechanisme. Als dat blijft hangen, blokkeert het het kraantje, waardoor er geen water meer in de stortbak stroomt.

Bronnen:
http://www.mitros.nl/Mijn%20woning/Folders...

Soms schuurt de vlotter langs de wand van de stortbak; vaak is het voldoende om hem wat naar het midden van de bak te buigen.

Uw vlotter blijft hangen, u kan die vrij krijgen door de stang waar die opzit een beetje te plooien zodat hij niet meer tegen de kant komt. Als het eentje is zonder stang maar gewoon vertikaal omhoog moet komen dan spuit u er Viakal of Antikal op totdat hij weer soepel kan bewegen.

bij de aldi of lidl kun je van die wc bruis tabletten kopen deze werken ook wel in je stortbak, soms helpt dat wel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100