Ik wil mijn huis schilderen, het is nu donkergroen, ik wil graag dat het wit gaat worden, kan ik hier overheen schilderen of moet ik alles afkrabben?

Dekt het voldoende is de vraag?
of moet ik eerst grondverf over de groene laag doen? en dan wit?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik heb een foto erbij gedaan, het gaat dus ook om de hele voorkant en achterkant van de woning, deze is voorzien van hout

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier kan je overheen schilderen. Schuren en dan witte grondverf er overheen en dan de lak.

Ik zou eerst gronden. Je zou ook twee keer kunnen aflakken maar vaak is die verf duurder.

Als de groene verf goed is gehecht op de ondergrond is krabben nie nodig. Goed schuren/opruwen voldoet dan voor een goede hechting van de witte verf, van donkergroen naar wit zal wèl een paar 'stappen' vergen. Gebruik daarvoor een wat goedkoper verfje...

Het nadeel van het laten zitten van de groene verf onder de witte verf is dat je temperatuurverschil gaat krijgen in beide lagen. De groene laag zal warmer worden dan de witte. Door die verschillen kan de verf gaan barsten en onthechten. Met name op die geveldelen die 's zomers vol in de zon staan kunnen hier problemen mee krijgen Let hier dus mee op!

Ik zou het durven riskeren om met dezelfde kwaliteit verf erover te schilderen. In het beste geval heeft maar één laag nodig en heeft u veel werk en geld uit gespaard. Is het niet aan te zien kan nog een 2e laag aanbrengen. Is het een paar jaar vroeger niet mooi meer kan u nog steeds een extra laagje aanbrengen.

Ik zou gaan krabben. Groen is een rotkleur om echt dekkend te krijgen. En na al die lagen grondverf ben je net zo lang bezig als wanneer je ge woon de oude troep er af haalt. En zo zie je ook direct wat de staat is van het hout eronder. Eventueel plamuren en zeker schuren. Gronden enz.

Ik zou het hele zaakje er afhalen en de achterkant wit schilderen/beitsen en dan weer terug plaatsen. Zelfde voor de andere kant. Is hoogstwaarschijnlijk sneller en meer milieuvriendelijk dan krabben en/afbijtmiddel. Voordeel is dat beide kanten van het beschot dan beschermd zijn. Met een beetje geluk zit het hele zaakje op 3 rachels vast en kan je het in grote delen er afhalen.

Eerst schoonmaken / ontvetten met ammoniak in water (1 op 20). Dan schuren (korrel P150 /180). Dan gronden en licht schuren, wellicht nogmaals gronden als het groen door schemert. Weer licht opruwen (P180 / 240). Afstoffen en dan wit lakken. Schilder de groeven met een kwast en de vlakken met een roller. Gebruik hetzelfde verfsysteem als er op zit (waterverdunbaar =acryl of terpentine verdunbaar =alkyd). Als je met waterverdunbare verf werkt blijf dan fluks doorschilderen zodat je nat-in-nat aansluit. Het voorkomt aansluitproblemen. Zet deze verf ook wat dikker op voor een gladder resultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100