Waarom noemen ze in Amerika een kruiskopschroevendraaier "Philips hat "?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Amerika geven ze vaak aan artikelen de naam van de eerste maker. Denk maar aan een 'Xerox machine' ipv kopieerapparaat of 'kleenex' ipv tisseu. Dit is ook gebeurd met de kruiskopschroevendraaier. De uitvinder, ene heer Philips, zodoende kreeg de kruiskopschroevendraaier de naam phillips schroevendraaier.

Omdat die in 1936 gepatenteerd is door Henry F. Phillips......

omdat we in nederland sowieso twee soorten gebruiken tw de philips en pozidrive wat we allemaal kruiskoppen noemen. pozidrive wijkt duidelijk af van pilips kijk maar op google.

Dat doen ze niet. De oorspronkelijke kruiskop schroef (cross head) is verbeterd door de Amerikaanse firma Phillips met dubbel-f,die niets te maken heeft met het Nederlandse Philips met een f. Daarom wordt de 'gewone' kruiskop schroef Phillips head (kop) genoemd. Deze is grotendeels vervangen door de Pozidriv head, ook een uitvinding van de firma Phillips met dubbel-f. Een hat is overigens een hoed.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screw_drives

Parkers(zelftappende metaalplaatschroeven)worden voorzien van philips koppen. Houtschroeven hebben een pozidrive kop! Wie het beter weet mag het zeggen,ik wil graag wat leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100