Moet ik hout eerst schilderen en dan lakken, of eerst lakken en dan schilderen?

Ik wil namelijk een klein mooi kastje maken en deze zwart schilderen, is lak trouwens da m ook nodig of heb je aan verf genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als aanvulling op de andere antwoord, eerst ontvetten, glad schuren en dan goed stofvrij maken. gronden met grondverf met een scheutje zwarte verf ( dan dekt het straks sneller en beter) er door goed laten drogen volgens beschrijving op de blik en dan licht opschuren en dan in 1 of 2 keer aflakken in de gewenste kleur.

Gewoon zwarte lak/verf halen in de bouwmarkt. Als het kastje kaal hout is zou ik eerst een laag grondverf aanbrengen. Na het drogen minimaal 2 keer met de zwarte lak. Het mooiste resultaat krijg je bij het gebruik van een roller ipv kwasten, en met heel fijn schuurpapier tussend e verschillende lagen verf schuren

eerst lakken en daarna verfen

Eerst even in de grondverf zetten,deze kan je ok op kleur laten maken. daarna lichtjes opschuren en aflakken.

Ik zou hem naar een professionele spuiterij brengen. Dan ben je zeker van een goed resultaat. Ik ken een erg goeie spuiterij in Dordrecht. Dit is Ascoating. Ik weet niet waar jij woont, maar misschien is het wel in de buurt. Anders gewoon even googelen op meubels spuiten. Succes.

Bronnen:
http://www.ascoating.nl/kasten.asp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100