Met wat voor olie kun je roestig maar nog wel functioneel gereedschap het beste inspuiten?

Ik bv twee grote Zweedse tangen die ik zelden gebruik maar die wel roestig zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Fiets olie werkt heel goed Gebruik het zelf ook

Kruipolie is ook voor roestig gereedschap. Het merk solo kost ongeveer 6 euro. Maar er zijn ook diverse andere merken te koop.

Ik zou WD-40 gebruiken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/WD-40

Ik gebruik er gewone motorolie voor. Heeft ook een reinigende werking, smeert en beschermd.

Wd-40 is goed om snel iets weer soepel gesmeerd te krijgen. Maar gebruik je de tangen te weinig en liggen ze in een vochtige omgeving opgeslagen dan zou ik motorfiets-kettingvet gebruiken dat blijft langer zitten en wordt ook in handige spuitbussen geleverd. Of gewoon, zoals je schaatsen in het vet zet is elke consistente vetsoort goed. zweedse tangen kun je ook gewoon met een staalborstel ontroesten en dan opnieuw weer spuiten/verven met hammerite of zo. Wel de scharnierpunten weer invetten.

Gebruik gekooktelijnolie 50% verdund met terpentine,lost roest op beschermt en smeert!Overtollige olie met katoenen doek weg wrijven en eventueel nog een keer herhalen! Anders,maar ook bij overtollig gebruik olie afwrijven WD 40, of siliconenspray. Zorg er wel voor dat het gereedschap nog wel te gebruiken blijft,dus niet uit handen glijd! Succes Toegevoegd na 2 minuten: Let er op om de gebruikte doeken in water onder te dompelen,om spontane brand door middel van broei te voorkomen!

afgewerkte olie is het beste en het goedkoopste

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100