Kan ik een lamp zonder stekker/snoer met een snoer/stekker gewoon aansluiten op het stopcontact?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de lamp oorspronkelijk bedoeld is voor 230V dan kun je gewoon bij de bouwmarkt een stukje snoer en een stekker kopen en die aan de fitting monteren. Het verdient aanbeveling om het nieuwe snoer direct aan de fitting aan te sluiten. Dat is beter en veiliger dan met isolatietape het nieuwe snoer met het oude overgebleven stukje snoer te verbinden.

Als de lamp op 230V kan, kan dit. Zorg wel voor een goede trekontlasting: dat kan al met een knoopje in het snoer, maar controleer dan even of de bevestiging van het snoer aan de lamp niet loslaat als je aan het snoer trekt.

Is de lamp geschikt voor 220/240 volt dan kunt u het gewoon aansluiten op het stopcontact d.m.v. een stekker/snoer. Is het een 12 volt lamp dan zult u het snoer op de trafo moeten aansluiten, deze travo zet 220 volt om in 12 volt. maar ook dit kunt u gewoon met snoer en stekker doen. In de eerste link staat een document over hoe elektra werkt. (welke kleur draad waarvoor is, en de basis van elektra). En de tweede link is naar een kant en klare snoer met stekker. deze kunt u kant en klaar kopen en hoeft u alleen maar op de fitting aan te sluiten. Deze zijn er ook met een eventuele schakelaar ertussen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100