Is het mogelijk om een aquarium te maken van plexiglas?

Het gaat hier om een 50x30x30 aquarium die helemaal gevuld wordt, zou ik dit kunnen kitten met bison glas kit?
Het plexiglas wordt 8mm dik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het niet aanraden, ik heb het zelf eens geprobeerd, het is lastig om te reinigen, vooral het kalk in het water krijg je er moeilijk af, tevens zijn beschadigingen snel zichtbaar. Mocht je het willen proberen, gebruik dan "hard plastic lijm" om de delen aan elkaar te lijmen, en voeg de binnenzijde van het aquarium met aquariumkit.

Kan wel, maar je dient voor het verlijmen dan chloroform te gebruiken (wel even een neuskapje opdoen, anders worden de kleuren zo wazig)

Ja dat kan zeker. Als je het goed dicht kit mag het niet lekken. 8 mm dik plexiglas is behoorlijk dik en je afmetingen zijn niet zo groot. Toegevoegd na 8 minuten: Het is overigens veel beter om speciale lijm hiervoor te kopen, acryllijm. In de bron een Engelstalige beschrijving met veel tips. Toegevoegd na 13 minuten: Als je een eenvoudige rechthoekige bak wilt, is glas veel beter omdat het minder krast als je algen verwijderd bijvoorbeeld.

Bronnen:
http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_...
http://www.eplastics.com/Plastic/Lexan_Pol...

8mm. is te dun, dit zal over de lengte net iets te veel gaan bollen, een verstevigings rand op de lange zijde lijkt me zeker aan te bevelen of een dikkere plaat kiezen. Ook is het aantebevelen om een acrylaatlijm te gebruiken, aquariumkit zal niet langdurig de plexiglasplaten hechten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100