rechte glasblokjes plaatsen op een schuine onderkant?

Ik wil dubbelglas op glas (stel) blokjes. De blokjes zijn recht. De onderkant van het openslaande raam is ook recht zodat dit goed past en ondersteuning geeft. Echter de onderdorpel van het vaste kozijn loopt licht schuin af (i.v.m. afwateren denk ik). kan je hier rechte blokjes gebruiken of heb je speciale nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn schuine afbreekbare stelblokjes te koop in verschillende diktes en breedtes. Voor de duurzaamheid is het wel belangrijk het glas evenwichtig te ondersteunen, zodat er geen spanningsverschil onstaat. Breken zal niet zo snel gebeuren. Lekkage (op termijn) bij te veel spanning mogelijk wel.

Klopt helemaal ! Overal moet'n ruimte van tenminste 2 mm zitten tussen de ruit en de sponning om spanningsverschil geen kans te geven Er is special band te koop wat je gebruikt tussen de ruit en de sponning en waar je de glaslatten mee bekleed althans de zijde die de ruit raakt,daarna randje butyleenkit om het water buiten te houden De ruit kan je ook op rubber stripjes laten rusten als er weinig ruimte is,maar nooit direct op de sponning. Dit ivm. het feit dat glas nooit tegen puntbelasting kan en dan gaat lekken of zelfs barsten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100