mag ik hier een stukje afzagen ?

ik heb een afvoerbuis die een stuk werd ingekort. mag ik van de mof die beide stukken opnieuw aan elkaar zet nog een centimeter inkorten aan beide kanten ? doordat deze ongeveer nog een centimeter te lang is en de uiteinden reeds op het kleinst mogelijke gezaagd werden ?

Toegevoegd na 3 minuten:
de uiteinden van de buis die reeds werd ingekort en met deze mof terug aaneen wordt gezet. dit om nog een centimeter (op zijn minst) te kunnen winnen.

Toegevoegd na 3 minuten:
de uiteinden van de buis die reeds werd ingekort en met deze mof terug aaneen wordt gezet. dit om nog een centimeter (op zijn minst) te kunnen winnen.

Toegevoegd na 34 minuten:
op de toegevoegde foto heb ik de horizontal lopende buis (onderaan) afgezaagd en de mof die er over komt is een centimeter te lang,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een stuk van de mof afzagen heeft geen invloed op de lengte van de afvoerbuis, alleen op de koppelingsterkte van de twee buizen. Je kunt van die 2 buizen zoveel afzagen als je maar wilt.

Ik denk wel dat dat gaat. Mof en buis moeten over voldoende lengte contact hebben met elkaar om goed te kunnen verlijmen. Bij het bepalen van die lengte is een grote marge ingebouwd, zodat het onder alle omstandigheden goed vast zit en waterdicht is. M.i. kun je zonder gevaar die lengte met een derde verminderen.

Dat gaat wel lukken, gebruik genoeg lijm, dan heb je aan de 15 mm genoeg. (natuurlijk moet je altijd genoeg lijm gebruiken, maar nu is het extra belangrijk) Persoonlijk had ik de verticale buis zo hoog mogelijk boven de vloer afgezaagd om vandaar af opnieuw op te bouwen. Toegevoegd na 2 minuten: daarmee bedoel ik, net onder de splitsing afzagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100