Hoe krijg ik de lijst van deze kunststof buitendeur geopend?

In 1 van mijn buitendeuren heb ik een kattenluikje gemaakt. Ik wil het plaatje onderin verwisselen met die van de deur van een andere kamer zodat het kattenluikje naar een andere kamer gaat. De plaatjes hebben dezelfde maat, de deuren helaas niet. Hoe krijg ik zo'n lijst open? Ik heb het al geprobeerd met een platte schoevendraaier maar toen ging het verbuigen. Het is een aubi deur. Zie foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vrees dat Aubi het merk van het beslag is, niet van de deur: http://www.siegenia-aubi.nl/nl/products/ In het algemeen: Bellen met degene die ze erin heeft gezet Als dat niet kan: Zeker weten of het via de buitenkant of binnenkant moet. (binnenkant is waarschijnlijker) Bij het glas is het vaak beter te zien. En dan kracht zetten, een beetje buigen is niet erg, zolang het maar niet breekt. vaak werkt houten of plastic "gereedschap" beter, iets zoeken, maken of aanpassen dus wat goed past.

De zwarte pees eerst verwijderen, daarna de hoelist eruit "buigen" en dan komt de plaat los. de pees mooi op zijn plaats terug krijgen is het moeilijkste karwei.

Uw aanpak was goed maar dan niet met een kleine schroevendraaier maar met bv een brede houtbeitel. Dit is de enige manier om de lijst los te maken. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100