Ik hoor constant water lopen door mijn verwarmingsbuizen, ook als de verwarming niet aan staat. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de radiator uitzet is het gehele verwarmingssysteem gewoon nog aan. De pomp maalt lustig door. Ik raad je aan elke radiator eens goed te ontluchten en dan zou het horen van het stromen van water moeten ophouden.

Dan zal je waarschijnlijk water moeten bijvullen/op druk zetten en het systeem ontluchten. Ook als er geen warmte wordt gevraagd draait de pomp soms. Vandaar...

Op gezette tijden draait de cv pomp. Ook al staat de thermostaat ,uit, Zijn er geluiden waarneembaar in radiatoren en leidingen van de cv installatie?, controleer dan of de waterdruk juist is (tussen 1- 1/2 en 1- 3/4) Vul zo nodig water bij en ontlucht de radiatoren volgens de onderstaande procedure,s. (gebruik de link) http://www.nuon.nl/cv-ketel/onderhoud-cv-ketel/zelf-storing-oplossen.jsp ...

Bronnen:
http://www.nuon.nl/cv-ketel/onderhoud-cv-k...

Dit komt zeker door lucht in de leidingen. Zet uw pomp af en ontlucht uw radiateren allemaal. Mogelijks moet u dit meermaals doen. De waterdruk in gaten houden en tijdig bijvullen. De druk die u moet aanhouden is deze welke vermeld wordt op uw expansievat en dit in koude toestand. Staat die er niet op dan houdt u volgende regel aan. 0,1 bar per meter opvoerhoogte + 0,5 bar.

Als de buizen bij het monteren niet (goed) inwendig zijn ontbraamd blijf je ook altijd geruis horen als het water circuleert. Op de foto een simpel tooltje hiervoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100