Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag ik een inductie kookplaat uit Frankrijk installeren in België? Is dit technisch mogelijk en toegelaten? Wie zou dit kunnen installeren?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De stekkers in België zijn gelijk aan die in Frankrijk, de spanning en netfrequentie zijn in heel Europa gestandaardiseerd op 230 V bij 50 Hz, je kunt zo'n kookplaat dus zonder probleem aansluiten.
De stekkers in Nederland en Duitsland zijn anders dan in België en Frankrijk, maar ook daar is de netspanning hetzelfde en dus kun je met het monteren van een andere stekker ook daar dergelijke apparatuur zonder probleem aansluiten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Tegenwoordig is er een CE (Europees) keurmerk voor electrische en andere toestellen. Vermits inductieplaten vrij recent op de markt zijn zal deze plaat wel voorzien zijn van het CE keurmerk en is er geen probleem. De spanning en frequentie in Frankrijk is voor zover ik weet dezelfde als in België. In het slechtste geval moet je de stekker veranderen, omdat de vorm van de aarding op de stekker kan verschillen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding