als je een deur op een bepaalde manier in zijn scharnieren hangt, kan je deur dichtvallen, hoe moet dit?

Toegevoegd na 39 minuten:
het is voor de tuindeur dus het hoeft niet al te netjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Los van het feit dat je hier speciale scharnieren voor hebt, en dat er speciale inbouwt deurveren bestaan, kan je ook je scharnieren scheef inhakken. Je moet dan de scharnier zodanig inhakken dat de knoop aan de bovenkant dichter op het kozijn staat dan aan de onderkant. Wel moet je er op letten dat alle drie of vier de scharnieren dezelfde hoek maken anders zal de deur helemaal niet meer sluiten, of de kracht op de scharnieren wordt zo groot dat ze uit het kozijn kunnen breken . Suc6

Nee, (voor zover ik weet) kun je een deur niet automatisch dicht laten vallen door de deur op een bepaalde manier af te hangen. Wat wel kan is gebruik maken van een scharnierpen met deurdranger, die werkt hetzelfde als zo'n klem-deurdranger maar die vervangt dan tegelijkertijd de scharnierpen.

Bronnen:
http://www.groene-energiewinkel.nl/Isolati...

Hangt er van af welke scharnieren gemonteerd zijn. Bij een opdekdeur is dit mogelijk door de onderste scharnier een stukje uit het kozijn te draaien. De deur hangt dan wel een beetje scheef in het kozijn, maar hij valt gegarandeerd dicht. NB. een opdekdeur is te herkennen aan het feit dat de deur OP het kozijn ligt en niet er IN, dit is een stompe deur.

Er zijn inderdaad 2 manieren van, de onderste scharnier terugtrekken zodat de deur scheef in de kozijn hangt is er één van; maar door onderaan een hele grote scharnier te monteren verschuift dan ook het draaipunt, en dus óók het zwaartepunt als hij geopend wordt. Overigens, als je een deur inhangt schroef je wel éérst de scharnieren aan de deur zelf vast, dan een paar klosjes onder de deur en pas dan de uithakgaten op het kozijn bepalen. Toegevoegd na 4 minuten: Oja er bestaan ook nog speciale scharnieren voor dit doel. Ze zien eruit doordat de beide flappen in het midden allebei haaks omgezet zijn zodat het draaipunt ook nog eens een 3 cm náást de gleuf deur/kozijn zal vallen.

Allemaal kostelijke oplossingen, een simpele veer bovenaan tss de deur en de deurlijst is simpel, proper en goedkoop. Het voordeel is ook dat je die achteraf kan loshaken om te laten openstaan.

De deuren van kleedhokjes in zwembaden hebben vaak speciale schuine scharnieren, waardoor ze altijd weer dichtvallen. Vraag hiervoor bij uw ijzerwarenwinkel ernaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100