Ik wil mijn eigen bed (slaapeiland) gaan ontwerpen. Het liefst ook bouwen. Wat zijn de mogelijkheden of wie heeft er tips hiervoor?

Ik wil een nieuw bed in mijn kamer. IK heb nu nog een standaard 2 persoons bed (2.2x1.4m), maar deze wil ik, eruit hebben. Hiervoor moet een nieuw bed voor in de plaats, welke de helft van mijn kamer vult.

Het idee is om er een soort van slaapeiland van te maken. Exacte afmeting weet ik even niet (maar dat doet er denk ik niet toe? Hou je een beetje aan 2.90 x 2.10) Het liefst 50 cm hoog. Er mag (hoeft niet) nog een rand omheen zitten. zeker 90% van de ruimte moet worden bedekt met matrassen.

Wat zijn de ideeën hierbij, wat zijn tips?
Wie kan mij aub hier een goed antwoord op geven.

Toegevoegd na 39 minuten:
Ik vind dit een eiland. Het hoeft in mijn perspectief dus NIET een rond bed te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk kan alles wat je wilt en moeilijk is het ook niet. Belangrijk is dat je goed nadenkt over de poten. Smalle poten, zoals bij een tafel, werken niet omdat ie dan al snel gaat wiebelen. Ook is ontluchting belangrijk. Ik heb mijn huidige bed een paar jaar geleden gemaakt. 2.10 x 1.40 en dan zonder zijranden was niet te koop. (er waren nog een paar eisen) Van houten balken een frame gemaakt en daar latten tussen. Het staat op 4 kleine `bierkratjes` gemaakt van hout. Toegevoegd na 10 minuten: Hoe ga je slapen? (In welke richting) Want ik bedenk me pas echt nu hoe groot het gaat worden: ruim 2x zo groot als mijn bed. Dat gaat lastig worden met matrassen en je wilt denk ik niet op een naad liggen.

Als je dan toch de hele zaak gaat verbouwen, heb je al eens overwogen om direct bij de ingang van de kamer een trapje omhoog te maken en dan voor de rest de vloer iets omhoog zodat je het bed gelijkvloers maakt met de overgebleven ruimte? ruimtelijk gezien kan dat mooier zijn dan een halve kamer bed en de andere helft "gewoon vloer" .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100