Hoe bevestig ik het beste / makkelijkst een plank met een zijkant (kop z'n kant) aan de muur (middelmatige draagkracht)?

Toegevoegd na 45 minuten:
De bedoeling is dat de plank vertikaal bevestigd wordt:) Ik wil een koofje maken en de twee vertikale planken aan de muur bevestigeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wordt een vrij dikke lat tegen de muur geslagen of geschroefd die voldoende vlees heeft om ook vanaf de zijkant schroeven in te draaien. Om een plank koud tegen de muur te zetten zijn er niet zoveel opties; hoeksteunen blijf je altijd zien. Een andere mogelijkheid is om een vrij smalle lat tegen de muur te zetten en daarin gaten boren waar de deuvels die je in de plank hebt gelijmd kunnen vallen. Dit is een onopvallende manier van bevestigen maar vereist de nodige handigheid/ervaring. In de bron: montage van een meterkast

Bij bouwmarkten zijn hier speciale houders voor te koop welke je aan de muur schroeft. De houder heeft metalen stiften, welke je in gaten in de plank schuift. Er zijn ook complete systemen: PLank + houder te koop, welke je het boren van diere gaten in de plank bespaart. Uiteraard zijn er ook gewone dragers die je tegen de muur schoeft, en de p[lank op legt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100