Hoe bevestig ik het beste / makkelijkst een plank met een zijkant (kop z'n kant) aan de muur (middelmatige draagkracht)?

Toegevoegd na 45 minuten:
De bedoeling is dat de plank vertikaal bevestigd wordt:) Ik wil een koofje maken en de twee vertikale planken aan de muur bevestigeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij bouwmarkten zijn hier speciale houders voor te koop welke je aan de muur schroeft. De houder heeft metalen stiften, welke je in gaten in de plank schuift. Er zijn ook complete systemen: PLank + houder te koop, welke je het boren van diere gaten in de plank bespaart. Uiteraard zijn er ook gewone dragers die je tegen de muur schoeft, en de p[lank op legt.

gaten in de muur boren, passende pluggen erin, bijvoorbeeld voor gipsplaat of holle wand, wel even meten met waterpas waar de gaten moeten komen, steun met schroeven bevestigen, plank er op. Toegevoegd na 28 minuten: pattex montagekit

De vraag is of je de plank al hebt gekocht. Je hebt nl systemen met plank en bevestiging die heel gemakkelijke werken (Ikea?) Je schroeft een metalen strip tegen de muur. De strip heeft een paar pennen. Je schuift de plank over de pennen. De plank heeft aan de achterkant een uitsparing waarin de strip valt. Zo kun je de plank "blind" aan de muur bevestigen. Andere systemen vragen om nauwkeurig en exact horizontaal boren in een muur, geen simpel werkje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100