Waarsch. eenvoudige \ vaakgest. vraag maar: Als ik twee planken hout heb, en wil een hoek van maken, hoe maak ik het aan elkaar vast (beh. houtlijm)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de halfhouts keepverbinding. Bij karwei leggen ze uit hoe dat moet: http://www.karwei.nl/advies-en-inspiratie/halfhouts-keepverbinding/ Toegevoegd na 2 minuten: Een aantal andere verbindingen (o.a. pen-gat) kun je hier uitgelegd vinden: http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/48225-zwaluwstaart-en-verbinding-met-pen-en-gat.html Toegevoegd na 8 minuten: Pen-gat vind je hier nog eens uitgelegd: http://www.gamma.com/doe-het-zelf/houtverbindingen-open-pen-en-gat-verbindingen/ http://www.karwei.nl/advies-en-inspiratie/pen-en-gat-verbinding/

Met pluggen

Je hebt verschillende mogelijkheden; de halfhoutverbinding, de pen-gatverbinbing, de verbinding met deuvels of de moeilijkste: de zwaluwstaart. De halfhoutverbinding kan je met een beitel en een zaag maken, voor de pengat- heb je ook een boor nodig. Voor de verbinding met deuvels alleen een boor, maar daar kan je setjes van kopen waar de boor en twee aftekenpuntjes bij zitten.

Met een zwaluwstaartverbinding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100