Wat is het kleinste schroefje wat ik in een voeg kan plaatsen?

Wil iets ophangen in een voeg, dit weegt bijna niks.
Wat is dan de beste manier, moet wel netjes zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boor met je kleinste steen boortje een gaatje zo diep als het schroefje lang is. Gebruik lucifers als plug

je moet vooral het kleinste PLUGJE vinden, die bestaan wel, zijn meestel wit en heel smal. Daar kan dan een "gewoon" klein schroefje in als je zonder plug een schroefje in een voeg doet gaat het altijd wiebelen alternatief: als het niks weegt waarom dan niet met een plakhaakje of een stukje dubbelzijding tape (bijv de dat speciale dikkere spul)

Ik zou dan toch een plugje erin doen. gaatje van 4 mm boren en 4mm plugje erin doen. Dit beschadigt de tegel nauwelijks en als het verwijderd wordt kan je het gaatje opvullen. Als het om een kalender gaat kan je overigens beter een spijkertje nemen. Toegevoegd na 2 minuten: Van o.a. TESA hebben ze trouwens ook speciale tape waarmee je bijvoorbeeld een haakje aan een tegel kunt bevestigen zonder te boren. Dat tape is supersterk en kan je toch weer zonder sporen weghalen. Toegevoegd na 8 minuten: Kortom: Als je echt een schroef wilt is een nylon plug van 4mm het kleinst. Boor eventueel met een metaalboortje en niet met een steenboor omdat die een iets groter gaatje maakt. Koop een strakke nylon plug zoals in de afbeelding. Mag het helemaal geen sporen achterlaten kies dan afhankelijk van wat je wilt ophangen voor een power tape of klein spijkertje. Alternatief kan je ook nog zaken met siliconenkit bevestigen (ik heb in onze douche bijvoorbeeld een zeepdispenser zo bevestigd). Siliconenkit kan je ook redelijk zonder sporen later verwijderen. Ik gebruikte siliconenkit omdat de dispenser wel nat wordt en ik geen 4 gaten in de tegels wilde boren.

Bronnen:
http://www.tesa.nl/consumer/solutions/tesa...

Ik zou ipv een schroefje een staalnageltje nemen. Die zijn er in zo n kleine maat en dan hoef je niet te boren en die zijn ook sterk.

De beste manier is om geen schroefje te gebruiken, maar dubbelzijdig kleefband van Bison. Dit is oersterk en kan een gewicht van 75 kg dragen. In mijn caravan heb ik zo heel veel dingen bevestigd, en het zit al jaren perfect. Dan hoef je niet te boren, en het is snel te bevestigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100