Is eigen merk latex van de bouwmarkt ongeveer net zo goed als bv histor?

Of zitten er flinke nadelen aan,zo ja welke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van merkverven is de dekking meestal beter. Dit merk je vooral als de ondergrond verschillende kleuren heeft, met een bouwmarkt verf moet je dan meer lagen zetten dan met een merkverf.

Als je een goed merk latex koopt ben je qua aanschaf duurder uit maar uiteindelijk even duur of net iets goedkoper. Met de hele dure merken ben je wel net weer iets duurder uit alleen is daar vaak het voordeel van dat ze "afwasbaar" zijn dus je kan vuil met een natte doek er rustig afwrijven. Het is makkelijk te berekenen, latex van bouwmarkten is altijd 2x dekken (mijn ervaring) en een duurder merk 1x. Dus reken de meter prijs uit en dan weet je het. Ligt er wel aan welke kleuren je doet, als je nu bruin hebt en je wilt wit dan zal je waarschijnlijk bij beide eerst moeten gronden of extra lagen om te dekken.

Nooit meer doen zou ik zeggen, toen ik begon met mijn verbouwingen keek ik ook op elke cent en kocht verf van de bouwmarkt. Nu 20 jaar later beklaag ik het mij nog.

Hallo Dreamqueen, Ik ben laatst bezig geweest met Histor Monodek, en dat beviel goed. Omdat ik te kort had heb ik latex bij de Hema gehaald en die vond ik beter dekken.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik gebruik de latex van KARWEI! *Dekt in één keer; *Geen strepen; *Duurzaam en afneembaar; In mijn beleving beter dan allebestaande merken.

De eigen merken zijn vaak stugger, de merken vloeien beter in elkaar over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100