Ik heb een plafondlamp met 2 bruine en 2 blauwe draden. Aan 't plafond zijn ze bruin en zwart. weet iemand hoe ik dit moet aansluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit je plavond moet een blauwe, en 'n zwarte komen. De blauwe is de z.g. 'nul', en de zwarte is de door de schakelaar geschakelde fase... Als die kleuren anders zijn klopt er iets niet!

We hebben wisselstroom. Het maakt dan ook niet uit op welke kleur u aansluit. Uiteraard moeten wel de 2 blauwe bij elkaar en de 2 bruine bij elkaar. Als er al eerder een lamp gehangen heeft komt het vast goed.

je draaid de 2 blauwe bij elkaar in doe deze in een kroonsteentje en doe het ook met de blauwe. Uit je plafond pak je de bruine draad en die doe je ook in het kroonsteentje waar je de bruinedraden van je lamp in heb gedaan en de zwarte doe je bij de blauwe op de zelfde manier. Het kan erg verwarrend zijn als je verschillende kleuren stroom/schakel draad heb er is altijd 1 kleur die over een komt en die kleur moet je altijd bij elkaar doen en de rest spreekt voor zich als je geel/groene draad heb dat is een aarde draad word altijd gebruikt in badkamers en ook in de keuken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100