Hoe maak ik glas kapot met een dikte van 3cm?

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon glas? een gelamineerde ruit? een grote kracht op een klein punt. de "oppervlakte spanning" breken, dan verbrokkeld gelamineerd glas, en gewoon glas "springt" echt uit elkaar.. dus iets erdoorheen prikken ipv "kapot slaan"

Ik heb wel eens gezien dat er langs een lat met een glassnijder in werd gesneden, en daarna een tik erop, dan breekt het langs het snijvlak. Maar echt kapot maken? Het kan ook van dat splinterglas zijn, dan moet je er echt mee uitkijken! Als het een grote onhanteerbare plaat is, kan je ook nog overwegen om het aan een glaszetter te verkopen. Een glassnijder kan je in een doe-het-zelfzaak kopen.

Bronnen:
beetje ervaring, maar ik ben verre van...

Probeer een glashamer zoals je in de auto hebt,

op straat leggen , plaat hout erop dan over die plaat rijden met een wiel , plaat weg halen en opvegen , zo zou ik het doen , maar dan moet je wel een plaatje en een auto hebben

Niet in het midden slaan maar juist in de hoeken van het glas.

Beste manier is met een glassnijder inderdaad. Kapot slaan op welke manier dan ook is niet echt veilig te noemen. En echt doe ff veiligheidsbril op als je t daarna gaat breken,en eventueel handschoenen aan Je zal niet de eerste zijn die een glassplintertje in zijn oog krijgt.

Ik weet niet precies hoe het werkt,maar met een stikstof gun,bevroren stikstof zou het moeten lukken! Maar wie heeft er nu zo'n apparaat? Succes

Het glas in een grote stevige bouwzak doen (als dat past, zonee > dan inwikkelen in bouwzeil) en een (bak)steen erop gooien. Zo heb je meteen de scherven bij elkaar, scheelt weer veegwerk :-)

glas met een dikte van 3 cm kun je qua sterkte vergelijken met een betonplaat van 1,2 meter dikte ,die krijg je niet zomaar kapot . dus als die echt stuk moet dan gebruik je veel geweld en kracht . met een sloophamer zou het kunnen lukken

Heb dit weleens geprobeerd: Niet kapot te krijgen. Uiteindelijk rondom in plastic verpakt en naar het grof vuil gebracht. Dat plastic deed ik erom zodat het niet onderweg door een hobbel spontaan kapot zou springen en ik dan de straat kon vegen. Had wel voor de zekerheid een bezem, stoffer en blik met paar dozen meegenomen, want je weet maar nooit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100