Bestaat er materiaal weermee je enkel glas kunt isoleren zonder voorzetraam oid?

Misschien een soort folie ofzo wat je op de ramen kan plakken? Wij hebben op onze slaapkamers nog enkel glas en door de tuimelramen kan er geen voorzet voor geplaatst worden als je het raam nog een beetje open wilt hebben voor het luchten.

Toegevoegd na 2 minuten:
De rest van het huis, en het begin van de nacht is geen probleem door de nog aanwezige warmte van de CV, maar aan het eind van de nacht wordt het wel erg koud boven. Een extra deken heeft dan ook geen nut, want ik wordt dan vooral vaak vroeg wakker van een koud gezicht en schouders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vind je het niet erg, dat je niet naar buiten kan kijken, tenminste niet helder ziet, neem dan noppenfolie. Niet de soort om breekbare dingen in te pakken, maar de soort die ze op een tuincentrum verkopen om een kas te isoleren. Knip een stuk noppenfolie op maat, neem een plantenspuit en spuit het glas nat. Aan een kant is het noppenfolie glad, plak deze kant op de natte ruit en hij zit direct vast!! Isoleert net zo goed als dubbel glas!! In het buiten een tijdje niet zo koud, trek je het folie er af, rol het op en maak je raam droog, slechts 5 min. werk. Wil je het weer plaatsen, raam nat spuiten en hop er op, 2 min. werk! Zo kan je ook de binnenkant van een kas isoleren.

folies werken wel, maar geven slechts een fractie van de isolerende werking van een voorzetraam of dubbelglas. Je moet denken aan een energiebesparing van enkele procentjes! Beste is om je slaapkamer (waar je waarschijnlijk niet of nauwelijks stookt) goed gesloten te houden, zodat de warmte uit de andere ruimten in je huis niet via je slaapkamer naar buiten vliegt.

Ik heb meer last van het omgekeerde. Een kamer met dubbel glas die te warm wordt omdat de avondzon erin staat Ik heb daar simpele luxaflex opgehangen. Ik zou dus zeggen, isoleer aan de binnenkant, is wel minder effectief maar doet wel iets. Dus luxaflex (dicht) EN zware gordijnen dichttrekken. Dat scheelt echt graden!!! Toegevoegd na 1 minuut: Ha Ha en een heel ander alternatief: voor in de winter een soort hemelbed ervan maken. Dus iets om je bed dat je dicht kunt doen. DAT deden ze in vroegere tijden toen ze ook enkelglas (of helemaal geen glas) hadden

Ik weet niet hoe je tuimelraam er precies uit ziet, maar wij hebben in een aantal ramen het enkel glas laten vervangen door dubbel glas (isolatieglas). Dus ruit eruit, iets dikkere ruit met dubbel glas erin en dunnere glaslat er tegenaan. Dat paste bij al onze ramen, ook de ramen die open kunnen. Voordeel is dat je dan echt dubbel glas hebt, dus beter geisoleerd en je bent van de condensaanslag af`s ochtends. Het kostte natuurlijk wel wat, maar heel erg duur was het niet.

Bronnen:
http://glaszetters-vergelijken.nl/1

Als het een eigen huis is alle sponningen laten uitfrezen en er isolatieglas met opdeklatten laten plaatsen.

Het glas van het raam isoleren en dan het raam een stukje open zetten, dan heeft het weinig zin. Met het raam een stukje open, zou ik voor dikke goed op de muren en vloer aansluitende gordijnen gaan. (of meerdere dunne) Ook zou je er voor kunnen kiezen om 's nachts niet rechtstreeks te ventileren met de buitenlucht. Dus het raam dicht houden en de deur op een kier laten staan. 's Ochtends dan wel kort het raam open.

-optie glas vervangen- "Van Ruysdael" beglazing is enkele beglazing wat redelijk goed isoleert. inmiddels weet ik niet meer de U-waarde uit mijn hoofd maar volgens mij was het in de richting van 1.6 wil je deze beglazing toepassen neem dan je portemonnee mee want het is veel duurder dan normale beglazing (HR++) deze beglazing wordt vooral gebruikt bij renovatie. je kan deze mannen ook bellen om advies aangezien zij vaker met dit soort vraagstukken te maken hebben -raam/beglazing vervangen- mocht het zo zijn dat het tuimelraam in hout is uitgevoerd is het redelijk te doen om de sponning uit te vrezen en dubbel glas te laten plaatsen. - isoleren - je kan zoals hierboven al is omschreven eventueel een gordijntje plaatsen (goedkoopste oplossing)

Bronnen:
http://www.vanruysdael.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100