Het ruikt erg naar plastic in een slaap kamer wat kan dit zijn?

De lucht is erg sterk en ruikt naar plastic.
er ligt marmoleum op de vloer, waarschijnlijk al meer dan 30 jaar. En de muren zijn gestuct (spachtelputz). Misschien oude elektriciteitsbedradingen in combinatie met stucwerk?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Toegevoegd na 1 minuut:
kan marmoleum voor deze heftige plasticlucht zorgen?

Toegevoegd na 1 dag:
de geur heeft ook wel wat weg van wiet.
Misschien dat de muren door de vorige eigenaren zijn geverfd en nu reageert met de histor muurverf die ik erop gedaan heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

hoi gerardbram, tsja, ik heb het ook wel eens, maar dan vind ik een vergeten c.....om (ja, kinderen lezen ook mee ;-) nu serieus, ik weet het niet. is de lucht plotseling gekomen? zo ja, wat is er voor die tijd veranderd? is er spouwventilatie? dan kan het bij de buren vandaan komen de stootvoegen in de muren tussen het plafond en de vloer zijn namelijk niet gestuct, daardoor kan lucht binnendringen. is er ergens bij de buren wat veranderd? plastic lucht kan ook verflucht zijn. elektriciteitsleidingen kunnen wel plastic brandlucht geven, maar dan is het van korte duur, de brandweer maakt het weer uit. kortom, hoe woon je? flat, eengezinswoning, buitenhuis, etc. van welk materiaal is het gebouwd nu met de warme tijden dampen er meer zaken dan in de winter als het koud is. ik denk dat er net iets te weinig gegevens zijn om hier een fatsoenlijk antwoord op te kunnen geven toch hoop ik dat je er van af komt. veel suc6 groeten, Dré

Als je speciaal schoonmaakmiddel voor vinyl en marmoleum kan dit de geur veroorzaken.

Dat de lucht wordt veroorzaakt door plastic is niet erg waarschijnlijk. De lucht die plastic verspreidt is afkomstig van weekmakers. Die lucht is na maximaal een week of twee helemaal verdwenen. Als je geen nieuwe plastic voorwerpen in je kamer hebt, is het dus onwaarschijnlijk dat de lucht door plastic in je slaapkamer wordt veroorzaakt. Het kan een andere bron zijn in je kamer die een geur verspreidt die naar plastic ruikt, of het is een bron buiten je slaapkamer. Stucwerk ruikt nauwelijks en niet naar plastic. Elektriciteitsbedrading ruikt niet, de plastic pijpen wel, maar ook alleen voor korte tijd. Marmoleum ruikt wel, maar alleen als het nieuw is. Na 30 jaar zijn alle stoffen die je kunt ruiken zeker verdampt. Heb je misschien last van migraine? Dat kan ervoor zorgen dat je reukvermogen sterk verbetert.

Hallo, Ik heb ook vaak een plastic lucht in mijn kamer hangen. Dit komt van mijn printer. Deze is bijna kapot en wordt nu heel warm na en tijdens het printen. Het kan zijn dat er misschien een elektrisch apparaat kortsluiting heeft gehad of gewoon heel heet is geworden. je kunt de stekker er dan uit halen en eventueel het apparaat vervangen of ergens neerzetten waar je er geen last van hebt. ik hoop dat je hier iets mee kan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100