Waarmee kan ik schuimrubberen platen (geluidsabsorbers) op hout lijmen zodat het nooit meer loslaat?

Eerst heb ik het geprobeerd met Polystyreen schuimlijm van Bison. Dit was geen succes. Vervolgens heb ik het geprobeerd met professional Lijmspray; dezelfde lijmspray die ze ook gebruiken voor het bekleden van bijvoorbeeld hoedenplanken in de auto. Nu, na twee maanden, laat het los en vallen de platen op de grond. Wie heeft een goede tip?

Toegevoegd na 22 minuten:
Het betreft hele mooie absorptieplaten van 60 x 60 cm. bordeaux-rood.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bison Kit of - Tix op beide oppervlakken aanbrengen, 10 minuten laten indrogen en verlijmen. Moet eigenlijk goed gaan. Een lekker dikke laag parketlijm als alternatief. Is wat vloeibaarder dan montagekit, wat denk ik te dik is. Maar eigenlijk zijn er altijd verborgen reden waarop ook dat niet gaat. Ik zou de hele situatie bij het klusje moeten zien om een goed idee te hebben wat de beste oplossing is. Daaruit blijkt misschien ook waarom de voorgaande lijmpogingen niet gelukt zijn.

Schuimplastic laat zich lijmen met bisontix of bisonkit. Wel met mate opbrengen omdat het schuim gedeeltelijk oplost. Je kunt bij een houten wand ook een nietmachine gebruiken, wellicht werkt dat sneller en beter.

je kan het beste ze erin timeren met hamer en spijkers

Meubellijm is daarvoor gemaakt. Toegevoegd na 6 minuten: Je kan ook met dubbelzijdig plakkende tape werken.

Misschien is het beter ze te nieten, zodat ze idd nooit meer loslaten.

Montage kit is de beste lijm in dit geval. Het lost het schuim niet op en is erg sterk en duurzaam.

Bronnen:
http://www.bison.nl/nl-nl/producten/640-mo...

Het zou kunnen dat die 2e lijm niet lekker op de 1e blijft plakken. Een derde keer lijmen zou daar ook last van kunnen hebben. Kan je zien waar de lijm niet op plakt. (zit de lijm op het hout of op de platen) Goed dubbelzijdig tape (of eigenlijk meer dubbelzijdig plakband) zou ook moeten werken. Belangrijk met zowel lijm als tape is dat je het goed aandrukt. Vaak wordt gezegd dat de kracht waarmee je het aandrukt de sterke van de verbinding bepaalt. Omdat je de platen als "mooi" beschrijft denk ik dat je ze misschien niet hard aan durf te duwen, omdat je dan deuken zou kunnen gaan zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100