Ik zoek een foto van een opstelling van een hydrofoorinstallatie.

Ik bedoel dus een foto van hoe je zoiets in elkaar steekt met leidingen en vertakkingen, tbv sproeien van de tuin.
En dan zou ik graag zien hoe ik het rondom de pomp moet gaan installeren, hoofdkraan met aftakkingen naar diverse andere leidingen bijv.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hydrofoor is m.i. een apparaat om de waterdruk op grote hoogte in stand te houden zodat daar ook voldoende druk op het water is. Bijvoorbeeld in hoge flats.

Een hydrofoorinstallatie is een installatie die de waterdruk in waterleidingen verhoogt. Het bestaat uit een ketel, die onder druk staat, en een pomp die het water uit een regenput of boorput oppompt naar de ketel. De hydrofoorinstallatie wordt niet alleen gebruikt op plaatsen die niet aangesloten zijn op het waterleidingnet, maar ook voor bepaalde andere doeleinden (bijvoorbeeld: doorspoelen van de toiletten). Werking: De ketel is gevuld met lucht, tegenwoordig meestal door een membraan gescheiden van het water. Op de ketel zijn de leidingen met de aftapkranen aangeschakeld. Bij een bepaalde maximum druk slaat de pomp af, waardoor als er verder waterverbruik is, de druk daalt. Als de druk onder een bepaalde minimum druk daalt, slaat de pomp terug aan. Men heeft dus steeds water ter beschikking die een bepaalde minimum druk heeft, die minimum druk hangt voornamelijk af van de hoogte van de hoogste kraan. Als de ketel te weinig lucht bevat, slaat de pomp te veel aan en af, daarom wordt er bij groepen zonder membraan een snuifklep voorzien in de zuigleiding zodat er telkens wat lucht aangezogen wordt. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.electroservicenieuwpoort.be/nl/hydrofoorinstallatie-res-zannekin-5.htm

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100