Wat kun je doen met een druksproeier? Enigszins te vergelijken met een hogedrukspuit?

Iemand ervaring met een druksproeier, en/of waar wordt zo'n ding voor gebruikt? Autowassen of zo? Een echte hogedrukspuit kost al snel 100 Euro. Dit ding (zie plaatje) heeft een druk van 2,5 bar. Is dat beduidend minder dan een echte? Heeft het zin om zo'n ding te kopen (13 Euro bij de Aldi) als ik groene aanslag van het balkon wil afspuiten? Of wordt dat alleen maar gepruts? Begrijp ik het goed dat je zelf eerst een tijdje moet pompen, om druk te krijgen op het water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is niet te vergelijken met een hogedrukreiniger.Een hogedrukreiniger heeft een druk van 120 bar en is echt voor het zwaardere schoonmaakwerk zoals het afspuiten van mos op tegels en muren of wassen van de auto.Dit ding heiligt een heel ander doel zoals men hier al aangeeft zoals desinfecteren.Bovendien is deze een slecht product(eigen ervaring).Een goede druksproeier kost over het algemeen rond de €80,= voor planten en desinfecteermiddelen.

Plantenspuit (tegen bladluis) , desinfecteren toilet of badruimte, stoep of terras behandelen tegen onkruid.

2,5 bar is vergelijkbaar met de druk die op een tuinslang staat als je je duim erop houdt. (de druk op de tuinslang zal meestal zelfs iets hoger zijn) Alleen komt er uit zo'n druksproeier ook nog eens heel weinig water, niet geschikt voor afspuiten van het balkon dus. Toegevoegd na 54 seconden: en ja, je moet eerst zelf pompen.

Deze spuiten zijn voor de hobby meer zoals het inspuiten van je terras voor onkruid niet echt voor ongedierte alhoewel het wel kan. Dan moet je nog kennis van zaken hebben om het te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100