Kan een benedenverdieping (43 m2) in een dag getegeld en gevoegd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, met de juiste producten en genoeg volk moet dat kunnen. Een dag van 24 uur met 8 uur slaap eraf, en 3 uur voor eten en drinken. Op 13 uur dus, en het voegsel kan drogen na deze dag ... no problem.

Geen enkel probleem. Tegenwoordig kun je direct na het Tegelen voegen. Afhankelijk van het type tegels en motief, veel snijwerk of weinig en of het vloer of wand is kun je de manuren bereken.

Ja hoor en er kan dan ook nog vloerverwarming onder aangebracht worden.

Hierbij zijn een aantal zaken van belang: Is de ruimte keurig rechthoekig dan hoeft er relatief weinig gezaagd/gebroken te worden en dat scheelt tijd. als er veel tegels op maat moeten worden gemaakt kost dat echt verschrikkelijk veel tijd. Verder heb ik toch nog steeds het idee dat tegellijm minimaal 24 uur moet drogen. (en geen pastalijm gebruiken voor vloertegels). EN om voegen niet te laten scheuren moet het voegwerk ook rustig kunnen drogen dus plastic erop of nathouden (ongeveer net zoals een gestorte betonvloer). Alles bij elkaar vind ik het zelf een heel gewaagd project zo binnen 1 dag. Als je door te veel haast, losliggende tegels krijgt of scheurende voegen ben je nog verder van huis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100