Hoe maak ik een rond gat in mijn enkelglas raam voor een mobiele airco?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ooit bij een glasboer een ruitje gehaald met een gat voor een ventilator. Hij zij ik maak hem gelijk wel even, loop maar even mee. Ik heb die middag heel veel nieuwe scheldwoorden geleerd want pas bij het zesde plaatje glas ging het goed. Die man maakte er zo''n twintig in de week zei hij maar soms kan het enorm tegenzitten. Het voorgaande advies om plexiglas te gebruiken zou ik met beide handjes aanpakken. Succes.

Mag ik je verwijzen naar onderstaande link? Citaat: Je hebt een goede glassnijder nodig en een hulpstuk wat lijkt op een passer: een stevige zuignap met een arm eraan waar je de glassnijder in vastklemt. Bevestig de zuignap in het midden waar het gat moet komen, en kras dan eerst de uiteindelijke omtrek van het gat in. Dit is de meest kritische, zorg er voor dat er een mooie diepe en gelijkmatige groef komt. Maak vervolgens steeds kleinere cirkels, steeds met een 5-8 mm kleinere straal, totdat je niet kleiner kunt (de zuignap zit dan in de weg). Verwijder het hulpstuk, en maak een aantal kerven in het midden (horizontaal en vertikaal). Maak ook een aantal kerven dwars op de eerder gemaakte cirkels (van buiten naar binnen). Het lijkt dan aardig op een spinneweb. Vervolgens voorzichtig net naast het midden tikken zodat het glas barst en je kleine brokjes kunt losmaken, en steeds met de "knabbel"-openingen in de zijkant van de glassnijder een randje verwijderen en rustig naar de rand van de cirkel toe werken. Als je een nieuwe ruit aanschaft, dan kan een goed uitgeruste glasboer er machinaal een gat in maken.

Bronnen:
http://www.klusidee.nl/Forum/about342.html

koop een plexiplaat en maak deze op maat .gat er in en je hebt geen donkere kamer en je ruit is nog in originele staat. anders zit je in de winter met een gat in je ruit.het is vaker koud dan heet in nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100