Mijn fietsband gaat heletijd lek na het oppompen! Wat is er aan de hand?

Ik heb mijn band 2 maanden geleden al laten plakken, nadat hij lek ging na het oppompen.
Nu voor de 2e keer en weer duurt het lang voordat ik het merk. Ik heb 2 maanden prima op deze band kunnen fietsen, maar mijn band werd zacht en ik was te lui om hem op te pompen en dan heb ik het na een maand toch gedaan en toen kon ik rustig fietsen, maar na 4 uurtjes is die helemaal lek.

Wat is er aan de hand en hoe kan ik zelf mijn band plakken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt weer een lekke band, doorfietsen met een zachte band is ook niet echt goed voor de band. Hoe je het kunt repareren? Zie onder

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=HK3QOc9hLD0

Waarschijnlijk heb je de band in een knik liggen in de velg. Toegevoegd na 1 minuut: Dan Gaat je band telkens leg in de knik en is het net of er telkens een gaatje in je band zit.

Je kunt kijken of het ventiel lekt. Maar ook is het mogelijk dat de band gewoon op is. dus een nieuwe band kan dan ook geen kwaad. Kijk dan meteen of de buitenband nog goed is

Je ventiel kan ook lek zijn! Haal je ventiel uit elkaar, en check of er nog een rubbertje omheen zit, of dat deze kapot is. Als hij wel kapot of weg is, dan kan je er een nieuwe omheen doen.

Misschien is de band aan vervanging toe, na een leven trouwe dienst! Zo'n band kan na verloop van tijd poreus worden en is dan eigenlijk niet meer te plakken. Ook bestaat de mogelijkheid dat er zich een heel klein scherp voorwerp in de buitenband bevindt,wat steeds weer voor een klein lek zorgt.

kijk je velg ook eens na misschien een spaak die scherp is en zo zorgt voor een lekke band

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100