Led lampen en spaarlampen?

Vergelijking tussen Led-lampen en spaarlampen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ledlampen zijn 2x zuiniger en branden 8x langer dan spaarlampen. LED lampen zijn relatief duur in de aanschaf. De aanschafprijs van een LED lamp ligt nu gemiddeld nog op 25 euro, maar de prijzen dalen met ongeveer 10% per jaar. Een LED lamp gaat ongeveer 50 keer langer mee dan een gloeilamp en is hiermee ook de spaarlamp dik de baas. Een spaarlamp verbruikt slechts 30% van de hoeveelheid elektriciteit die een gloeilamp gebruikt. Een LED lamp is zelfs nog zuiniger in gebruik en verbruikt weer ongeveer de helft van een spaarlamp (90% minder dan gloeilamp). De investering in deze lichtbron verdient zichzelf dus al snel terug. Gezien het productieproces en het verbruik is LED verlichting het minst belastend voor het milieu.

ledverlichitng is over het algemeen veel feller maar meer gebundeld licht

Ik kan nog toevoegen dat de ledlampen nu nog een veel lagere lichtopbrengst hebben dan gloei- of spaarlampen. Verder bevat een gloeilamp alle kleuren uit het zichtbare spectrum en de andere maar een paar kleuren. Dat zal niet veranderen.

Ik heb hier op mijn kamertje een echte LED lamp edn die geeft een prachtig warm wit licht. Dat doet een goede spaarlamp ook wel en is ook nog ongeveer een factor 5 goedkoper,maar de spaarlamp is veel milieuonvriendelijker en is relatief duurder (veel minder branduren dan een LED).

http://nl.wikipedia.org/wiki/LED_lamp bekijk de web site het enige wat je verteld waar het allemaal om draait zijn de lumen! Het gaat er namelijk om wat de licht opbrengst is,en dan pas kan je de kosten vergelijken! Succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100