Hoe dik kan ik een vloer opvullen met egaliseermiddel egaline?

In onze woonkamer zit een rechthoekig gat in de houten vloer, waar eerst een open haard heeft gezeten. Dit gat was eerst opgevuld met betonnen rand (verhoging) dat ik heb verwijderd. Hierdoor is een gat ontstaan van 4-8 cm diep. De ondergrond is cement. Ik wil dat opvullen.

Kan dat gewoon door egaline te storten? Op de vloer moeten tegels komen, gelijk aan de huidige vloer. Daarom wil ik eerst egaline gebruiken, maar kan dat 8 cm dikte opvullen?

Zo ja, kan ik in één keer de hoeveelheid egaline storten (8cm)?

Het is gewoon een rechthoekig gat, de egaline kan verder niet weglopen.

Ik wil dus vooral weten of egaline hier een makkelijke en goede oplossing voor is, in plaats van eerst cement te gebruiken en dan te egaliseren.

Toegevoegd na 1 minuut:
Als iemand een video kan plaatsen over het egaliseren van vloeren zou ik dat op prijs stellen.

Toegevoegd na 19 uur:
Foto geupload en gemeten: 44 cm X 93 cm x 8 cm. Parket is 2 cm, dus opvullen tot 6 cm geeft een volume van: 24552 cm3 is 24,5 liter toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het nou een gat van 1x2meter of 0.5x1meter? Want als 0.5x1m bij 8cm zou dat al 40liter zijn, dus al meer dan 1 zak, behalve dat 8cm te dik is, is het ook zonde van de egaline. (duur spul) Ik neem aan dat je de tegels gewoon gaat lijmen. Dan hoeft de vloer niet eens super vlak te zijn. Op zo'n klein oppervlak kan je oneffenheden makkelijk opvangen met tegellijm. Ik zou gewoon beton gebruiken, zandcement voor zo'n kleine oppervlak, pakt volgens mij niet lekker. Wel genoeg halen, want er gaat meer in dan je denkt. (je kan het teveel terugbrengen) FF aanbranden of voorstrijken tegen het zuigen en vooral niet teveel erin anders kan je weer gaan hakken. Een mm te weinig vang je makkelijk op met tegellijm.

Nee. Egaline kan deze dikte niet overbruggen. Daar is het te veel voor. Egaline is gemaakt voor milimeters. Je kan wel OF een tubje beton aanmaken (Gewoon een zakje van 30KG van de praxis). Zeker als je daarna gaat tegelen is dat de makkelijkste manier; Maak het beton een tikje natter dan op de verpakking staat. dan laat het zich makkelijk aantrillen en wordt het uit zichzelf vlak. De andere optie is een zandcement chapee er in te gooien. Zand + cement + water => in het gat => afvlakken. ik heb op meerdere plekken is huis de beton optie gekozen, waar nu laminaat overheen ligt. Geen problemen mee gehad. Hou er rekening mee dat beton een dag of 2 niet uit mag drogen voor ideale afharding (Howel dat bij gat vullen niet zo'n probleem is)

Eerst gat opvullen met betonmix tot 1cm onder planken 2dagen hard laten worden dan opvullen met egaliseer uitlaten vloeien tot vloerhoogte klaar.

Shonox egaline kan je tot 60 mm gieten , verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100