Waarom gaat mijn kiep kantel raam niet meer open? zie uitgebreide uitleg.

Van de 1 op de andere dag krijg ik mijn raam niet meer op de kiep stand. (bovenkant open) De kantel stand gaat nog wel open. (helemaal open). De handgreep krijg ik gewoon niet meer naar boven. Ook niet als ik er veel kracht op zet. Heeft iemand dit ook al meegemaakt? en wat hier een makkelijke manier voor om het op te lossen? Op de afbeelding een vergelijkbaar raam als de mijne, op deze stand lukt het me dus niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien het vallen van het raam gebeurt in de 2e slag van de greep ( van kwartslag naar boven), vermoed ik dat iets dit blokkeert. Waarschijnlijk is 1 van de sluitplaten iets verschoven waardoor de drijfstang de nokken niet verder kan "verschuiven". Schroef de sluitplaten eens los en kijk eens of hij het dan wel doet. Zo ja, daarna plaatje voor plaatje terugzetten en kijken waar hij eventueel nog blokkeert. Mocht dit niet lukken PM me dan; ik zit in deze handel en weet vrij goed hoe dit soort ramen werken

Ik ben geen ramenboer, maar kijk eens in de zijkant van de raamsponning (eventueel onder- en bovenkant, waar de raamgeleiding zit). waarschijnlijk kun je met je hand een pal verschuiven (geen geweld gebruiken).

Misschien bevroren!!! Wat een kou zou even wachten tot de lente!!! Maar serieus kan het niet door de kou komen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100