Ik heb via marktplaats een produkt verkocht maar mensen willen het terugbrengen terwijl hij 'm zelf opgehaald en bekeken heeft. wat is m'n recht?

Ik heb onlangs een tablet verkocht via marktplaats met een vraagprijs van 65 Euro. Die man kwam, heeft 'm bekeken en was tevreden. Ik heb 'm nog wel vertelt dat de lader misschien niet orgineel is, zat wel in dezelfde tas waar ik de tablet bewaarde, maar toch, waarschuwen is wel zo vriendelijk. Hij heeft 'm dus in de tablet gedaan, paste en laade op. Hij heeft vervolgens afgedongen naar 50 euro, misschien dom van mij om erop in tegaan, maar deed het wel.

Nu, enige uren later stuurt hij mij een mail met de vraag om nog een keertje te zoeken want de lader blijkt van een smart-phone te zijn. Ik heb nog even gezocht maar ben 'm echt kwijt en dat heb ik 'm laten weten. Nu wil hij het hele bedrag of een deel terug.

Moet ik hier op in gaan of gewoon zeggen "verkocht is verkocht, ik heb gezegd dat het misschien niet de lader is en je hebt 'm toch meegenomen."

Wat zijn mijn rechten in deze situatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verkocht is verkocht. Je hoeft niets terug te geven of te nemen. Toegevoegd na 6 minuten: Je hebt de koper vooraf ingelicht, de koper heeft het product vooraf kunnen onderzoeken. Wat achtergrondinfo. "Als u als verkoper tegen de koper heeft gezegd dat het product goed functioneert, moet het product daar ook aan voldoen. Dit is de informatieplicht die een verkoper heeft. Hetzelfde geldt als een onderdeel stuk is. U moet dit dan melden. U moet het ook melden als het product of een onderdeel anders werkt dan de koper mag verwachten. Ook als u in uw advertentie meldt dat het product 'nieuw' is, mag de koper een nieuw product verwachten. De koper gaat er namelijk van uit dat de informatie in de advertentie juist is. De koper heeft daarnaast wel een onderzoeksplicht. Dit betekent dat de koper het product zelf ook moet controleren. Is de koper van mening dat u zich niet heeft gehouden aan de informatieplicht? Dan moet de koper dit in eerste instantie bewijzen. Wat kan ik doen? Als de koper kan aantonen dat het product al stuk was toen u het verkocht, dan moet u alsnog een werkend product aanbieden of het geld teruggeven aan de koper. Hetzelfde geldt voor een product dat anders is dan in de advertentie staat beschreven. De koper zal in eerste instantie moeten bewijzen dat de informatie uit de advertentie niet juist is. Dus dat u iets anders heeft opgestuurd, dan dat er in uw advertentie stond. Of dat het product er anders uit ziet dan u had afgesproken. Indien de koper contact met u opneemt, kunt u in overleg proberen tot een oplossing te komen. Heeft u vragen of u in uw situatie iets kunt doen? Neem dan contact op met het Juridisch Loket."

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/consument-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100