worden vleeswaren die in de supermarkt liggen gewogen zonder verpakking voordat de prijs erop wordt geplakt?

of betalen we ook voor het gewicht van de verpakking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ne helaas niet,met verpakking en al wordt het pas gewogen en erna een prijsstikker erop.

Dat zal er aan liggen waar je het koopt Koop je bij een ‘echte ‘slager vleeswaar dan word op de verpakking geen prijs gezet maar staat het alleen op je bon Dus dan is de prijs zonder verpakking maar enkel het schaaltje waarop het vlees ligt In de supermarkt wordt het wel met verpakking gewogen dus maar dat is te verwaarlozen

Bij alle slagers betaal je het vlees inclusief verpakking, dus inclusief schaaltje, plastic zakje, folie, scheidingsfolie tussen het vlees. Degene die het vlees snijdt, snijdt (bij benadering) de hoeveelheid af die de klant wenst, bij de echte slager. Altijd 'iets meer'. Er staat een snelweger naast de snijmachine. Daarna gaat het product met verpakking en al op de winkelweegschaal zodat je voor de verpakking dezelfde kilogramprijs betaalt als voor het vlees. Gelukkig weegt de verpakking vrijwel niets. Juister zou zijn als men eerst het gewicht van de verpakking zou wegen, de weegschaal daarmee zou corrigeren en vervolgens het geheel erop zou leggen zodat je per saldo alleen het vlees betaalt. Maar dat werkt zeer onpraktisch en wordt niet gedaan bij de slager.

Als het goed is, wordt eerst een schaaltje met verpakking eromheen gewogen. Dan zetten ze de weegschaal weer op nul. Als je de verpakking er nu afhaalt, staat de weegschaal iets in de min. Dan gaat er een schaaltje op en gaan ze de vleeswaren afwegen. En daarna wordt het verpakt. Je betaalt dan dus alleen de vleeswaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100