Mag je buiten bij de uitgang / ingang van een supermarkt collecteren?

Als het zo'n week is, dat er weer druk gecollecteerd wordt voor het een of ander, mag je dan met je collectebus bij de supermarkt gaan staan, pal naast de ingang buiten, en de mensen te vragen er iets in te doen? Terwijl je ook een identifcatiekaart bij je hebt en dus "officieel" staat te collecteren.

Zo nee, waarom niet? De mensen geven er toch hun geld uit? Waarom zou het niet mogen? Het is geen bedelen, want het is voor het goede doel.

En zo ja, waarom mag dat? Moet je dan toestemming vragen en aan wie dan, of mag je er gewoon gaan staan zonder iemand erop te attenderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag in principe gewoon buiten gaan staan, als je buiten de supermarkt blijft. Wel kun je om problemen te voorkomen het beste de manager om toestemming vragen, of hem/haar inlichten dat je gaat collecteren. Zolang het voor een goed doel is en zich niet al tientallen anderen hebben gemeld om te collecteren, zal je waarschijnlijk wel toestemming krijgen.

Je moet het wel eerst even aan de bedrijfsleider vragen. Maar bij mij bij de Bas staat dikwijls een collectant en altijd zit er een accordeonspeler. Die hebben het dan heel gezellig met elkaar.

Dat mag, ja. Maar doe het wel in overleg met de manager van de supermarkt, om problemen te voorkómen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100