hoe kan het dat er prijzen oorlog is de pinda s van euroshopper gaan van 58 naar 79 cent ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je prijzenoorlog tussen de supermarkten bedoelt dan is dat wel zo hoor. Zowel AH als de Plus hebben net veel artikelen in prijs verlaagd. Dat die pinda's ineens een stuk duurder worden kan eraan liggen dat de oogst van pinda's tegen viel.

Dat heeft te maken met de kost prijs van de pinda's. Als die hoger is geworden. Dan stijgt de verkoopprijs. Daar heeft de prijzenoorlog niets mee te maken. De prijzen oorlog is niets meer, dan welke supermarkt kan het voordeligst inkopen en neemt de kleinst mogelijke marges op zijn producten. En dan hebben we het voornamelijk op a en b merken. De budget merken vallen daar meestal buiten.

De 'prijzenoorlog' woedt voornamelijk rond artikelen die in de testmandjes van de consumentenorganisaties zitten. De prijzen daarvan komen in de krant. Andere artikelen worden 'stiekum' in prijs verhoogd. Dara let bijna niemand op...

Alleen prijzen waar je (veel) winst op maakt kan je naar beneden doen. Bij pinda's is dat dus niet het geval, c.q. een prijzen oorlog betreft slechts een bepert aantal producten (sowieso), c.q. is er voor dit product weinig concurrentie (dat kan ook zijn omdat anderen de prijzen ook verhogen van de pinda's). Dat kan legio oorzaken hebben, zoals een slechte pinda-oogst bijvoorbeeld. Ook kan het nodig zijn pinda's in prijs te verhogen om de verminderde inkomsten uit die producten die wel in prijs zijn verlaagd, weer op te vangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100