Mijn dochtertje van 4 is +/- 1 meter groot, maar heeft een heel smalle taille. Enkels leggings passen haar, maar het wordt zo koud...

Weet iemand hoe ik de tailles van "dikkere broeken" (jeans of andere) gemakkelijk kan verkleinen ? Een ceintuur kan ik haar niet aandoen, ze krijgt dat niet goed open en is bijgevolg te moeilijk om op school naar het toiletje te gaan. :-) Of kent iemand een winkel waar ik maat 104 kan kopen, maar waar de broeken een smallere taille of rekker hebben aub ? Bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Elastiek in naaien Naar kledingmaker om te verstellen Knoop verzetten (Bestaan kleine setjes om nieuwe knopen in te slaan)

Bij veel broeken (zeker bij de hema) kun je de taille verstellen met knoopelastiek. Ideaal!

je zou aan de achterkant binnen een stuk elastiek kunnen naaien.. daardoor rimpelt de broek achter.. of wat extra plooinaden erbij..

Koop ook bijna standaard Hema-broeken en trek dan de band nog voor het passen flink aan. Maar er zijn ook wel andere broeken die wat smaller vallen, bijvoorbeeld die van de Zara. Ik heb een prachtig broekje van vintigino of zoiets (duur merk, gekregen) en die zit perfect. Maar een legging is nu toch nog niet te koud? Eventueel kun je overwegen om een lange thermobroek onder een legging te doen, dan kan ze zelfs op koudere dagen nog wel een rokje aan.

Er is ook skinny jeans voor kleine kinderen te koop. Met dat soort maten kun je beter in een speciaalzaak winkelen. Vooral Italiaanse kinderkleding is vaak heel smal.

Een eenvoudige oplossing is: koop een broek, in een kleine maat, die een dikke zoom heeft. Haal de zoom uit en maak hem dunner, zodat de pijpen langer worden. Ik ben ook geen kunstenaar als het om naaien gaat, dus soms versmalde ik de broek, zonder de band uit te halen. Ziet er niet netjes uit, maar is wel snel en functioneel. Netter is natuurlijk eerst de band uit te halen, dan versmallen en de band weer terug zetten. Gebruik van een naaimachine is wel aan te raden hoor! Zeker omdat je regelmatig broeken zult moeten verstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100