Hoe komt het dat ik veel jeuk krijg als ik de hele dag een panty draag?

Ik draag dagelijks op mijn werk een panty. Dat is min of meer de dresscode maar ik merk dat na een paar uur ik veel jeuk krijg. Vooral in de knieholtes.
Wat kan daar de reden voor zijn en wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat, zeker met die weer, panty's enorm gaan broeien. Het vocht kan niet echt weg, en dat gaat smetten en jeuken. Als je echt perse een panty moet dragen, smeer dan ;s morgens goed wat talkpoeder in je knieholtes (en liezen, als je daar ook last van hebt), en eventueel op je werk nog een keer. Goed inwrijven dat je niet gaat stuiven natuurlijk. Werkt uitstekend tegen alle plekjes die in warm weer broeierig worden maar niet voldoende met de lucht in contact komen.

omdat door een panty kan je huid niet ademen probeer is creme op je benen te smeren en dan de panty aan te doen suc6

Wat voor mij enorm scheelt: de panty als laatste aandoen nét voordat ik de deur uitga. Zoals de meeste mensen kleed ik me namelijk direct na het douchen aan, en dan kan de huid nog iets vochtig zijn. Dat is met de meeste kleren niet zo erg, maar bij panty's sluit je dat vocht op, met als resultaat dat het sneller gaat broeien. Als ik eerst nog wat rondloop in huis terwijl ik mijn dingetjes doe die ik doe voordat ik de deur uitga (dieren voeden e.d.) en de panty pas daarna aandoe, is de huid echt goed droog en heb ik er minder snel last van.

Misschien zijn kousen ook een oplossing. Scheelt toch weer iets :)

Zorg dat je huid niet te droog is. Gebruik eerst een bodylotion. Sommige panty's irriteren. Bij mij zijn dat de mousse panty's. Een gladde panty irriteert niet. Soms helpt het ook om een maatje groter te doen, dat het wat minder strak gespannen om je heen zit.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100