Weet iemand goede tips voor minder pijnlijke voeten in hoge hakken?

Hoi! Zoals elke vrouw heb ik regelmatig last van het probleem dat hoge hakken zo mooi zijn, maar enorm pijnlijk. Heeft iemand tips? ik heb wel eens gehoord van je tenen aan elkaar tapen, heeft iemand daar ervaring mee? of Met gelkussentjes of inlegzolen? Weet iemand daar waar je goede en goedkope kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je voeten kunnen dus door de jaren heen veranderen. Het dus belangrijk om de juist hoge hakken te kopen. Waar je bij het kopen om moet letten is dat je (stiletto) hakken niet te strak zitten. Het is namelijk zo als je een aantal uur op hakken loopt je voet wat gaat uitzetten. Hierdoor kunnen je voeten flink pijn gaan doen. Dus koop niet te krappe exemplaren om zonder pijnlijke voeten op hoge hakken te lopen. Als je vaak last hebt van pijn bij het dragen van hoge hakken moet je eens kijken naar de dikte van de hakken. Als je namelijk op stiletto’s (heel dunne hakken) moeten je voeten zichzelf steeds aanpassen bij elke stap. Door het balanceren op de dunne hakken gaan je voeten veel sneller pijn doen. Kies voor een bredere hak om minder pijn aan je voeten te krijgen. Plak je derde en vierde teen aan elkaar vast.Doordat je de spieren tussen de derde en je vierde teen ontlast doen je voeten minder pijn na het langdurig lopen op hoge hakken.

Bronnen:
http://fashionbird.nl/tips-om-hakken-te-lo...

Als je veel last hebt van pijnlijke voeten, dan zou ik gaan praten met de huisarts. Deze kan je verwijzen maar een podoloog of een fysiotherapeut. Nu zijn de meeste artsen niet dol op hoge hakken, maar de vrouwelijke artsen zullen wel mee werken om schade te voor komen. Gezien de cultuur en lichaamsbouwverschillen zullen de mannen hier minder ervaring mee hebben :)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100