Hoe voorkom ik rode bultjes bij het scheren van mijn buikhaar?

Hoe voorkom ik rode bultjes bij het scheren van mijn buikhaar?


Als ik mijn buikhaar heb geschoren blijf het die dag nog leuk en gezellig glad, maar als ik de volgende dag in de spiegel kijk zie ik dat er allemaal rode bultjes zitten.


Ik gebruik een normaal scheermes en scheerschuim voor een gevoelige huid.

wie kan mij helpen met dit probleem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aftershave erop doen kan helpen. Toegevoegd na 7 minuten: Okee je bent geen man. Dan heb ik een ander advies...Niet meer scheren, want dan wordt het alleen maar erger. als het echt erg is, zou je kunnen overwegen om het te laten harsen. Maar dat alleen als het donkere haren zijn.

Goede mesjes gebruiken en met de haargroei meescheren. Dus in de lengterichting mee, en niet er tegenin scheren. Dan is het wel iets minder glad, maar voorkomt dat de haartjes gaan ingroeien. Enne, het is niet raar als je dit doet. Veel mannen scheren alles, borst, schaamhaar etc. De meeste vrouwen vinden dat aantrekkelijker.

Beste oplossing is Culandelanccreme van VSM. Na het scheren direct opsmeren en er komen geen bultjes. Je kunt deze creme kopen bij elke drogist. Succes!!

Ipv scheren kun je ook gaan harsen, hoef je minder vaak te doen waardoor je ook minder snel een geïrriteerde huid krijgt

Ook scheercreme voor de gevoelige huid geeft vaak problemen. Het belangrijkste is in iedere geval dat je goede scherpe mesjes gebruikt. Niet van die goedkope kant en klare mesjes die al vast zitten aan de houder. En scheer je dan eens onder de douche met alleen water en zonder scheercreme of zeep op je buik te doen tijdens het scheren.

Misschien door een keer een harsstrip te proberen? Moet je natuurlijk niet te gevoelig op je buik zijn...

tips over scheren heb je al gehad, en heb hier zelf ook last van als ik goedkope mesje gebruikt, dus een goed (helaas ook duur) mesje maakt al een groot verschil. harsen kan ook (een beetje kerel verdraagt dit wel, als is mijn ervaring dat als een ander mijn benen doet het toch minder onaangenaam is, maar dat is puur het idee van mezelf) er bestaat ook zoiets als ontharingscreme, schuim, gel. hier heb je niemand anders voor nodig, je hoeft niet met stips in de weer, en je voelt er niets van. je smeert het erop, laat het intrekken, en je verwijderd de losse haartjes. voordeel is dat je geen scherpe stoppeltjes krijgt. wel ff uittesten op een klein onopvallend plekje voor het geval dat je huid er niet zo heel goed tegen kan. deze producten kan je overal krijgen, ook eigen merk. wil je nat scheren helpt het om eerst je huid en haartjes zacht te maken (warme douche) was de huid eerst (glycerine product) product waar je mee gaat scheren kan je ook nog meer experimenteren. zelf heb ik scheerolie. (klein potje, gek idee, gaat lang mee en het mesje gaat superglad over de huid) andere zweren erbij om de haartjes en huid juist NIET eerst te 'weken' dus kijk wat voor jou het beste is, probeer het gewoon uit. let ook op de producten. er bestaan hypoallergene producten, op stofjes en geurtjes kan je huid ook reageren door de pukkeltjes. wat je ook kan doen (en echt heel normaal is OOK voor een man) is advies vragen aan een schoonheidsspecialist, of kapper die nog nat scheert als je er zelf niet uit kan komen. als ik jou was zou ik niet scheren op het moment dat je die rode pukkeltjes hebt. je haalt ze dan weer open en veroorzaakt nog meer/grotere pukkeltjes en onrust op je huid. succes!!

Hey girl, Ik herken het probleem. De rode bultjes komen omdat het haartje ingroeit. Wat helpt is soiezo vaak doen, en als je scheert met de richting mee ipv ertegenin, en het belangrijkste: SCRUBBEN!! Even nawrijven (hard!!) met een ruwe handdoek bijvoorbeeld. Dit voorkomt dat de haartjes in gaan groeien. Als dit alles nog niet helpt raad ik je aan om te harsen. Dan trek je het hele haarzakje eruit zodat de haar niet kan ingroeien! xx Toegevoegd na 1 minuut: Ps: Harsen is heel makkelijk, en helemaal niet duur. Gewoon bij de Etos ofzo een pakje harsstrips kopen. Plak, trek, au, weg haar. (voor een maand!! zonder rode bultjes!!)

PFB Vanish, dat helpt heel goed bij bultjes na het scheren. Gewoon bij de DA te koop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100