Wie doet de spelden in nieuwe overhemden?

Soms koop ik een nieuw overhemd dat nog helemaal mooi rond een kartonnetje is gevouwen en met spelden is vastgezet. Worden die spelden er machinaal ingezet? Of is dat handwerk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bangladesh blijkt er op opmars als markt met goedkope arbeidskrachten voor het maken van kleding. En natuurlijk china maar dat was al genoemd Ik ben er van OVERTUIGD dat alle overhemden met spelden uit dat soort landen komt en dat de spelden er dus HANDMATIG in worden gezet lees maar eens onderstaande link. Daarin wordt beschreven hoe amerikaanse katoen naar china wordt verscheept, waar er een t-shirt van wordt gemaakt, waarna het weer teruggaat naar amerika en NO STEEDS kost dat t-shirt maar 5 dollar. Als dat al met een t-shirt van 5 dollar kan, lukt het ZEKER met een overhemd dat veel duurder is. (de rest van het verhaal is trouwens ook best interessant, dat je je oude kleding eigenlijk niet aan afrika moet geven maar daar vroeg je eigenlijk niet om natuurlijk)

Bronnen:
http://bibliotheekmb-leren.blogspot.com/20...

Handwork made by China.

Die spelden worden er machinaal ingezet. weet niet precies oe het werkt. Maar ik kan je vertellen dat overhemden niet naar china toe gaan om er een klein rottig speldje in wordt gezet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100