weet iemand of het toegestaan is om zelf cosmetica te maken en deze te verkopen op bijvoorbeeld een webshop??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als toevoeging wil ik je even wat links geven naar de wetgeving m.b.t. cosmetica: http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/wet-en-regelgeving/europese-cosmetica-richtlijn/ http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/wet-en-regelgeving/warenwetbesluit-cosmetische-producten/ http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/wet-en-regelgeving/warenwetbesluit-cosmetische-producten/productveiligheid/ Je kunt dus niet zomaar zelfgemaakte cosmetica verkopen. Je moet je aan veel wetten houden en deze zijn (logisch) best streng. Als jij je aan deze wetten houdt (en dat kan aantonen), dan is mijn antwoord; ja, het is toegestaan om zelf cosmetica te maken en deze vervolgens verkopen op een webshop. Hoop dat je hier wat mee kan. Veel succes!

Bronnen:
http://www.ncv-cosmetica.nl/nl/wet-en-regelgeving/

Het lijkt me niet dat je zomaar zelf wat in elkaarmag flansen, je make-up zal allemaal echt wel gekeurd moeten worden. Wie weet wat voor gevaarlijke bestanddelen je er allemaal expres of per ongeluk in gooit.

Menig merk is ook zo begonnen ! Ja niet allemaal via een web shop !zo lang je het cosmetica noemt is (hebje) heel veel vrijheid ! Maar wel verantwoordelijkheid Veel merken hebben hun potjes ook met zgngeheime ingrediënten gevuld ! Vraag wat info bij de kamer van koop handel ! En gebruik veilige stoffen !succes

Ik zou niet weten waarom niet. Maar je zult wel aan de wet moeten voldoen, dus ingrediënten er op enzo. Als er iemand ziek van wordt ben je aansprakelijk!

Ja hoof dat mag, wel belasting opgeven als je echt verdiend!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100